Главная - Новости - Tid for renovering av bad

Tid for renovering av bad
Фонды и объединения - Новости
25.07.2022 09:55

Tid for renovering av badSTADIER AV BAD RENOVERING

 

Badet er et spesielt rom i hver leilighet, som er preget av spesifikke forhold: temperaturendringer, høy luftfuktighet, etc. Samtidig er det nødvendig å plassere alle nødvendige VVS-armaturer her, utstyre stikkontakter for alle apparater og skape et behagelig og koselig miljø, og som regel på en veldig liten plass. Hvis en baderomsoppussing er forutsett, er det viktig å fullføre alt arbeidet i riktig rekkefølge og på riktig måte slik at resultatet gleder alle husstander. Og for dette er det bedre å umiddelbart tenke på hvordan badet skal være og bestemme hva slags arbeid som vil være nødvendig. Så, hva er stadiene av en baderomsrenovering?

TRINN EN. LAGE ET PROSJEKT

Først må du bestemme hvilket resultat du forventer og hvordan du ser på badet ditt etter reparasjonen: det bør være en ombygging, du må endre hele rørleggeren, eller bare endre finishen litt. For inspirasjon kan du se på mange interessante alternativer som er lagt ut på Internett, og ta noen ideer fra ferdige eksempler eller kopiere individuelle elementer. Litt fantasi og inspirasjon, og du kan lage et unikt design.

Etter at formålet med reparasjonen er bestemt, kan du begynne å måle rommet for å beregne hvor mye overflatematerialer som trengs. På dette stadiet kan du gå til jernvarebutikker for å bli kjent med sortiment og priser. Etter alt dette kan du ta på deg utkastet til et fremtidig bad.Dette problemet bør tas så alvorlig som mulig, og ikke bare tilnærmet i fantasien for å forestille seg hvor alt skal ligge. Det er bedre å lage et så detaljert og detaljert prosjekt som mulig, som i fremtiden vil bidra til å bestemme arbeidssekvensen riktig, og til slutt vil sikre maksimal brukervennlighet av dette rommet. Du bør ikke bare dvele ved en skisse - det er bedre å skalere hver vegg i rommet med den nøyaktige plasseringen av alle kommunikasjons- og interiørartikler der, angi alt: fra stikkontakter og brytere til plasseringen av dører, lamper og rørleggerarbeid. Enda bedre, hvis disse tegningene også indikerer stedene der elektriske ledninger, kloakk og vannrør passerer.

På grunnlag av det utarbeidede prosjektet er det allerede mulig å begynne å beregne alle kostnadene ved reparasjoner, mens du ikke glemmer å inkludere en vare med uforutsette utgifter i estimatet, som, som erfaring viser, definitivt vil finne sted. Vel, da kan du gå videre til valg og kjøp av alt materiale og utstyr. På dette stadiet bør du også bestemme hvordan alt arbeidet skal gjøres: på egen hånd eller ved hjelp av fagfolk. Selv om du er i stand til å håndtere nesten alt på egen hånd, er det bedre å ringe en spesialist for å utføre rørleggerarbeid og elektrisk arbeid, siden disse stadiene anses som de vanskeligste. Det er verdt å merke seg at når du planlegger en baderomsrenovering, må du tydelig definere tidsrammen.

Trinn TO. FORBEREDENDE ARBEID

Når baderomsprosjektet er helt klart, kan du gå direkte til handlingen.Men før du utfører alt det tildelte arbeidet, må du forberede lokalene slik at ingenting kan forstyrre implementeringen av planene. Det vil være mye lettere hvis vi snakker om primærhus, og da vil det bare være nødvendig å rengjøre alt fra smuss og støv, og kanskje litt jevne eller korrigere overflatene. I andre tilfeller, før reparasjonsarbeid, er det nødvendig å demontere alt som vil forstyrre og kreve utskifting.

Til å begynne med er det nødvendig å fjerne alle møbler, interiør og dekor fra badekaret, og deretter fortsette til demonteringsarbeidet. Dette er den skitneste, støvete og mest støyende scenen, som dessverre er umulig å klare seg uten. Det hele starter med demontering og fjerning av alt gammelt rørleggerarbeid. På dette stadiet er det allerede mulig og nødvendig å stenge vannforsyningen og sette plugger på kloakkrørene. Deretter må du kvitte deg med elementene i den gamle finishen: først blir taket renset for det gamle belegget, deretter veggene, og samtidig fjernes de gamle rørledningene, og deretter går de videre til gulvet. Eksperter anbefaler å være sikker på å fjerne den gamle flisen for å redusere risikoen for sopp etter reparasjon.

Hvis paneler ble brukt til veggkledning, er det nok å løsne låsene og demontere rammen. Når det gjelder fliser, vil det være litt vanskeligere: det må flises av, men vær forsiktig så du ikke skader veggoverflaten. I tillegg vil det også være nødvendig å rense veggen grundig for lim slik at det nye belegget sitter godt og fast.

Når taket og veggene er rengjort, fortsett å demontere gulvet. Du må fjerne flisene etter samme prinsipp som fra veggene. Men noen ganger kan bare slikt arbeid ikke være nok: hvis den gamle avrettingsmassen er i dårlig stand eller etter installasjon av et nytt belegg, er gulvet på badet mye høyere enn i naborommet, så må det demonteres. Hvis imidlertid å heve det nye gulvet med ca. 1,5 cm ikke forårsaker ulemper og ubehag for familiemedlemmer, og det gamle gulvet fortsatt holder seg veldig bra, kan det nye gulvet utføres direkte på det.

Nå kan du demontere de resterende rør- og kloakkrørene og fjerne dørene. I prinsippet, etter det er det allerede mulig å fortsette til selve reparasjonsarbeidet, eller du kan også gjøre ombygging. Hvis det er behov og ønske om å kombinere et bad med et toalett, eller utvide rommet med en bod, blir behovet for å eliminere skillevegger lagt til alt annet. Slikt arbeid kan kun utføres etter å ha innhentet tillatelse fra relevante myndigheter.

ETAPPE TRE. REPARERE

Nå kan du gå videre til selve reparasjonsarbeidet. Dette er det mest ansvarlige og omfangsrike arbeidsområdet, og kvaliteten på reparasjonen på badet avhenger av en forsiktig tilnærming til det.Rørbytte

Oppussing av bad starter med å installere nye rør og kanskje til og med oppgradere rørleggeranlegget. Så først må du gi stigerørene ønsket konfigurasjon, deretter utføre ledningene til vanninntakspunktene, og om nødvendig og ønskelig installere et filtreringssystem og nødavstengningsventiler.

Rør avles fra stigerøret til forbrukspunktene, og dette er en dusj eller badekar, vask, toalett, vaskemaskin og varmtvannsbereder, hvis noen er til stede i et bestemt tilfelle. Det anbefales å røre røret med varmt vann over røret med kaldt vann. I tillegg er det bedre å bruke et kollektorkoblingssystem for å sikre ytterligere komfort ved bruk av alle rørleggerartikler og utstyr koblet til vannforsyningen. Kollektorsystemet forutsetter at hvert punkt har sitt eget separate rør, og dette lar deg kompensere for trykkforskjellen. Riktignok må du øke tverrsnittet av tilførselsrøret, men dette er den eneste ulempen med denne tilnærmingen.

En samler er en spesiell enhet som hjelper til med å distribuere vann til flere rør. Det er vanligvis installert på et rør med kaldt vann, men muligheten for å montere det på et varmtvannsrør er ikke utelukket. For å forstå hvor mye mer komfortabelt badet ditt med en samler vil bli, er det verdt å huske bare ett tilfelle. Tidligere ble vann tilført alle enheter gjennom kun ett rør, og denne metoden brukes forresten fortsatt i dag. Hvis det er en vaskemaskin på badet som begynner å trekke vann akkurat i det du dusjer, er ikke dette særlig hyggelig.Og hvis en samler er installert, vil du ikke føle noe ubehag, siden vannet til vaskemaskinen og dusjen kommer gjennom forskjellige rør.

Dette trinnet inkluderer også installasjon av en trykkregulator, en enhet som vil forhindre at rørene dine sprekker hvis trykket i systemet begynner å stige. Du kan også installere vannfiltre, en vannmåler eller andre nødvendige enheter for å øke komforten.

Noen anbefaler å skjule vannrør i gulvet eller veggene: i dette tilfellet vil de ikke ta opp plass og ødelegge interiøret. Men det er fortsatt uønsket å gjøre dette, siden det i tilfelle en ulykke vil være svært vanskelig å komme i nærheten av dem. Et kompromissalternativ er å skjule rørene i en boks, men sørge for luker som gir enkel og rask tilgang.

Avløpsrør skal plasseres slik at vannet renner raskt og uhindret. Det kreves helling mot kloakkutløpet, og jo færre knær og bøyninger i kloakkrøret, jo bedre vil systemet fungere.

Grov finish

Nå bør du fortsette til den grove finishen for å forberede alle overflater for legging av dekorative materialer. Veggene etter demontering av flisene kan være litt ujevne, ha groper, sprekker osv. For å få en jevn overflate anbefales det å bruke pussblandinger beregnet på våtrom. Du kan selvfølgelig utjevne veggene med ark med fuktbestandig gips, men for dette må du montere en kasse som tar noen få centimeter plass, og i et lite bad er dette alternativet uakseptabelt. Det er nødvendig å prøve å oppnå en perfekt jevn overflate av veggene: ofte brukes fliser til veggkledning, som har en ideell geometrisk form, og alle uregelmessighetene til den opprinnelige overflaten vil til slutt være veldig slående, og dessuten kan føre til til en reduksjon i kledningens levetid.

Når det gjelder gulvet, trenger det også nøye justering. Hvis avrettingsmassen ikke er demontert, vil det være mulig å oppnå optimale resultater ved å bruke et tynt lag selvnivellerende gulv. Ellers vil det være nødvendig å lage en sement-sand avrettingsmasse. I tillegg må vi ikke glemme vanntettingslaget, som vil beskytte gulvene i bygningen mot inntrengning av ødeleggende fuktighet, og i tilfelle lekkasje vil det beskytte naboleiligheter. Det er bedre å påføre et vanntettingslag ikke bare på gulvet, men også på veggene opp til et nivå på ca 20 cm.

Hvis dette er unnfanget av et designprosjekt, kan du utstyre et varmt gulv. Alt arbeid med arrangementet utføres også på dette stadiet.Eksperter anbefaler å utstyre bad med elektrisk gulvvarme: i dette tilfellet legges kabelen under avrettingsmassen, men du kan slå på hele systemet først etter at avrettingsmassen har tørket helt, som er minst 1 måned. Ellers kan det oppstå kortslutning. Gulvvarmesystemet vil gjøre badet så komfortabelt som mulig, spesielt om vinteren, og det vil være mulig å bli kvitt høy luftfuktighet og kondens. Gulvvarme skal kun legges på åpne arealer, så det er så viktig å tenke på forhånd på plassering av møbler, hvitevarer og VVS.

Installasjon av elektriske ledninger

Vi forstår alle detaljene i et slikt rom som et bad. På grunn av det faktum at høy luftfuktighet stadig hersker her, er kravene til elektriske ledninger spesielt strenge. Utskifting krever først og fremst elektriske ledninger i gamle hus, fordi det ikke er i stand til å takle mengden utstyr som er tilstede i et moderne bad, og dette er en vaskemaskin, varmtvannsbereder og andre små enheter. Hvis vi snakker om reparasjoner i et nytt bygg, kan dette stadiet trygt hoppes over.

Det er bedre å plassere kabelen i spesielle plastrør, fordi i dette tilfellet vil den ganske enkelt bli erstattet med en ny i fremtiden. Gitt den høye luftfuktigheten i rommet, er det bedre å legge ledningene i strober, noe som vil være bedre av estetiske årsaker. Det er viktig å tenke på at for enkelte elektriske apparater må du trekke en separat kabel fra skjermen, og dette gjelder først og fremst vaskemaskinen.

Hvis elementer av de gamle ledningene forblir i veggene, må de isoleres nøye.Deretter fortsetter de til forberedelsen av stroben, der kabelen vil løpe i et korrugert rør. Ledningen legges strengt langs vertikale eller horisontale linjer, i en høyde på minst 15-20 cm fra gulvet. For å vite nøyaktig hvordan du best legger ledningene, må du selvfølgelig gå tilbake til prosjektet, som gir informasjon om plasseringen av alle lysarmaturer og stikkontakter. Det anbefales forresten å ta bryterne utenfor badet, og utstyre stikkontaktene så langt som mulig fra vannkilder, og bruke beskyttede stikkontakter med deksel.

Det er verdt å merke seg at i dag brukes kobbertråder oftest, og aluminium pleide å være populært tidligere. Hvis ledninger av denne typen forblir i leiligheten, anbefales det ikke å koble dem direkte til kobber - det er bedre å bruke adaptere. Og det er selvfølgelig også umulig å gjøre uten jording.

Etterbehandling

Etterbehandling anbefales å starte fra taket for ikke å flekke veggbelegget i fremtiden, selv om en annen sekvens ikke er utelukket. For et bad er det å foretrekke å arrangere et undertak laget av gipsplater på en metallprofil. Lamper er innebygd i den. Men det er best å lage et strekkloft på badet. Den er ikke påvirket av fuktighet, den kan beskytte deg godt dersom det oppstår en lekkasje ovenfra. Filmen kan være matt eller blank. Glanset reflekterer alt som et speil, så badet får en slags fortsettelse oppover, plassen utvides visuelt på grunn av dette. I prinsippet kan taket monteres på ethvert stadium av etterbehandling. Alt avhenger av ideen og budsjettet.

Under hengende og strekkstrukturer kan ikke overflaten forberedes og jevnes spesielt, bortsett fra i tilfeller hvor gipsen allerede er forsvunnet. Strekktak er vakre, estetisk tiltalende, de lar deg utvide plassen, de er ikke redde for fuktighet, men som et resultat av kondens kan de bli et sted for muggutvikling.

Før maling skal taket avrettes, sparkles og sparkles slik at overflaten ser perfekt ut. Det beste alternativet i dette tilfellet er vanndispersjonsmaling, som er designet for rom med høy luftfuktighet. Hvis naboer plutselig oversvømmer deg, vil spor forbli på et slikt tak, og selve strukturen vil ikke være i stand til å beskytte, men kondens vil ikke samle seg på den.

Deretter kommer veggdekorasjonen for ikke å flekker på gulvet. Oftest er keramiske fliser valgt for veggdekorasjon, hvis fordeler i dette tilfellet er ubestridelige.På forhåndsforberedte vegger påføres gips og kitt, en primer, hvoretter de tørker, de fortsetter til installasjon av fliser. Samtidig brukes flislim, og monteringen begynner fra en fremtredende vinkel, slik at flisen på de mest merkbare stedene er solid, og kuttede stykker kan brukes bak skap og andre gjenstander. Sømmene mellom flisene er fylt med fugemasse, som kan være i fargen på flisen eller omvendt kontrast med den. Det kan være mange flisalternativer, du kan kombinere forskjellige typer med hverandre, bruk speilinnsatser som kan utvide et lite bad litt.

På samme måte legges fliser på gulvet, men for gulvet er det bedre å stoppe valget på det mest sklisikre belegget. Alternativer til fliser inkluderer vanntett laminat, som garantert er sklisikkert. Sammen med det kan du også bruke flytende tapet som veggbekledning.

Gulvvarme (valgfritt)

Gulvvarme er en fantastisk oppfinnelse for badet. Det er ikke bare behagelig for føttene, men lar deg også justere mikroklimaet i rommet. Våre eksperter vil utstyre et varmeisolert gulv etter ditt ønske. I dette tilfellet økes arbeidsvilkårene.

Montering av stikkontakter og brytere

Når finishen er klar, kan du fortsette med å installere stikkontakter og brytere på forhåndsforberedte steder. Dette stadiet inkluderer også installasjon av noe utstyr, inkl. varmtvannsbereder. Det kan være nødvendig ikke bare av beboere i private hus, men også av mange innbyggere i leilighetsbygg, der det ofte praktiseres varmeavstengninger om sommeren. For å spare plass kan du velge ikke lagring, men øyeblikkelig varmtvannsbereder.Du må også passe på ventilasjon. Det kan være en automatisk vifte som vil overvåke nivået av fuktighet og temperatur av seg selv, og slå seg av og på. Hvis du selv regulerer arbeidet, er det gitt en egen bryter for det, og å kombinere inkludering av lys og ventilasjon er ikke alltid praktisk og berettiget. På dette stadiet er stikkontakter, brytere, alle nødvendige belysningsarmaturer installert.

VVS installasjon

Dette er stadiet som oppussing av bad oftest begynner for. Valget av rørleggerarbeid er nå imponerende, så alle vil kunne velge hva som passer med tanke på størrelse, utseende og funksjonalitet. Et alternativ til det vanlige støpejernsbadekaret kan være en akrylversjon: disse produktene utmerker seg med et bredt utvalg av former og bredere funksjonalitet. Hvis det ikke er mye plass på badet, er det bedre å stoppe valget på en dusjkabinett: i butikker kan du finne både de enkleste og multifunksjonelle modellene med hydromassasje, badstue, etc. Design - for enhver smak og budsjett.

Vasken kan også velges absolutt hvilken som helst: på en pidestall, med en pidestall, hengende eller innebygd. Det gjenstår bare å velge et toalett og, hvis det er plass, et bidet. Også på dette stadiet kan du installere en oppvarmet håndklestativ, som vil være både en varmekilde og et sted for tørking av klær og håndklær. Alle avsluttes med montering av kraner og tilkobling til vannforsyning og avløp.

Dørmontering og dekor

Nå står den nye døren for tur. Den er installert ved målstreken for alt arbeid, for ikke å ripe opp rørene ved et uhell. Døren skal passe godt inn i utformingen av badet, forsinke lyder, være blottet for helt gjennomsiktige elementer. Hvis baderomsdøren åpner seg i en liten korridor, velg et lyst dørblad slik at det fungerer for å visuelt forstørre plassen.

Det er ønskelig at den nye døren er i harmoni med de som allerede er installert tidligere. I ekstreme tilfeller kan den bestilles individuelt for nøyaktig å gjenta utformingen av andre dører i leiligheten. Riktignok vil dette øke reparasjonskostnadene dine litt, men det vil være et utmerket punkt i alle reparasjonstransformasjoner.

På slutten av alt arbeidet gjenstår det bare å sette alle nødvendige møbler, henge et speil, malerier, gardiner, ordne blomster, henge håndklær, sette tilbehør på plassene sine, som på badet ikke bare tjener som dekorasjon, men har også en viss funksjon.

Tar ut søpla

Våre håndverkere rydder opp reparasjonsrester på slutten av hver arbeidsdag. Og nå skal de ta ham ut av leiligheten helt til siste brikke.FOR Å KONKLUDERE

Å tegne et baderomsdesignprosjekt og dele opp alt reparasjonsarbeidet i etapper bidrar til å bedre forestille seg alt som må gjøres. Ved å følge en tydelig rekkefølge reduseres risikoen for å glemme å gjøre noe, og kvaliteten på arbeidet som gjøres blir bedre. Dessuten bidrar streng overholdelse av stadiene til å overholde tidsfristene, så før du starter reparasjoner på badet, er det bedre å ta litt tid til å tenke på prosjektet og arbeidssekvensen.

Artikkel skrevet for nettstedet: https://baderom.no/oppussing-av-bad-priser-regler-tips-for-renovering-av-bad/

 

Новости правозащитных организаций:

Право быть человеком

News image

«К сожалению, есть у нас такие женщины, которые стали забывать о кодексе поведения горянок. В отношении таких женщин их родственники — мужчины, считающие себя оско...

Фонд Форда

News image

В январе 1996 года в Москве было открыто представительство Фонда Форда, которое за три года своей работы предоставило российским организациям гранты на сумму около...

«Наши» освоили госбюджет

News image

Во вторник были названы победили конкурса среди НКО, которым достанутся государственные гранты. Деньги из бюджета на свою деятельность получат в числе прочих пропу...

В защиту личности:

Цели и задачи, отличительные особенности и деятельность Межд

News image

Речь, произнесенная на XIV Международной научно-практической конференции по проблемам защиты населения и территорий от чрезвычайных ситуаций, состоя...

В Новый год со старыми проблемами

News image

Беженцы из Азербайджана, покинувшие родину в 1990г. в связи с этническими погромами, снова оказались жертвами произвола. В мае 1990г. демократиче...

МККК: подход и структура

News image

Из-за сложности современных конфликтов МККК должен быть в состоянии предпринимать (необходимые ответные) соответствующие действия на высоком професс...

Заикание придало нетрезвый вид

News image

В суд передано дело милиционера, сломавшего студенту позвоночник в вытрезвителе В суд передано уголовное дело милиционера, сломавшего позвоночник...

Движение против рака проводит в Петербурге акцию Подпись

News image

Сбор подписей в поддержку инициативы «Движения против рака» о включении высоко агрессивной формы рака молочной железы в федеральную программу «Семь ...

Организация сотрудничества в рамках обществ Красного Креста

News image

Предметом Севильского соглашения 1997 года является налаживание эффективного партнерства и сотрудничества между участниками Международного движения ...